ΣΥΝΑΥΛΙΑ : The Soul Jazz Orchestra

The Souljazz Orquestra live

Οpening act : LegoBoy + Irene Papadaki

Τα ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας εναλλακτικής jazz σκηνής, οι Souljazz Orchestra από την Ottawa του Καναδά για μια και μοναδική εμφάνιση στο Cine Studio live.

Δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά και σχεδόν αμέσως αναρριχήθηκαν στην κορυφή. Soul, Jazz, Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s μπερδεύονται μαγικά στις μουσικές τους, ενώ φανερές είναι οι επιρροές του Fela Kuti και του Μαnu Dibango. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane, Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το «Mista President» ήταν το εισιτήριο για την είσοδό τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους καθιέρωσε ως γνήσιους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «Rising Sun» και μπαίνουν σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους..Δεμένοι όσο ποτέ δημιούργησαν το καλύτερο album τους, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και ο Gilles Peterson του BBC Radio One.

Λιγότερο στρες, περισσότερη διασκέδαση, ανέμελες ώρες γεμάτες αστραφτερές μουσικές με τους Soul jazz Orchestra στο Cine Studio την Κυριακή 23 Μαρτίου. Να είστε όλοι εκεί!

Bookmaker review site http://wbetting.co.uk/ for William Hill